De Smarter Coffee Machine is slim, maar vooral gewoon een goede koffiemachine.

Smarter Coffee Machine: Een caffeïnekick via Wi-Fi

Hoe kun je koffie nou nog verbeteren? “Stop Wi-Fi in je koffiemachine” is het antwoord van Smarter. En dat klinkt weliswaar enigszins stom, maar ik heb nog nooit zoveel spijt gehad dat ik een apparaat moest terugsturen naar de fabrikant.

Om te beginnen is de Smarter Coffee Machine gewoon een goede, prettig gebouwde koffiemachine. Er zijn een hoop kleine extra’s die de indruk geven dat er goed is nagedacht over het ontwerp: de bonenbak aan de bovenkant kan een standaardzak bonen perfect opslaan, en er zit een isoleringslaag aan de rand om het aroma binnen te houden. Om het (wasbare) filter te pakken te krijgen druk je op een aangenaam grote knop aan de zijkant die de houder openklikt, en de kan zelf giet netjes en zonder overstromingen.

Dat heeft allemaal niet veel te maken met de intelligentie van het koffieappraat, maar het is natuurlijk wel zo handig: hoe slim ze het geval ook maken, ik wil hem niet gebruiken als het niet gewoon een handig koffiezetapparaat is.

Gelukkig weet de koffiemachine heel goeie koffie te zetten. Het zou me niks verbazen als een koffiespecialist me weet te vertellen dat het apparaat, omdat het de bonen op deze manier maalt of dat materiaal gebruikt als filter, nauwelijks beter is dan een PVC-buis met een gloeilamp en een bak water, maar ik vond zelf dat het geweldig was – en ik weet niet minder van een geraffineerd bakje koffie dan iedere ander bebaarde hipster.

Daarnaast zijn de slimme toevoegingen echt handig. Je kunt sterkte en aantal kopjes instellen aan het voorpaneel, maar je kunt het ook doen vanaf je iPhone. En ja, je moet wel van te voren zorgen dat je het filter hebt schoongemaakt, en het water en de bonen hebt ververst – je kunt het waterniveau op afstand controleren – maar het is echt fantastisch om in bed te knnen liggen, een knopje in te dukken, en een verse kan koffie tegen te komen zodra je jezelf verticaal hebt weten te hijsen.

Je kunt ook instellen dat hij koffie zet op een vaste tijd, of zelfs zorgen dat hij aanbiedt om te beginnen zodra je de voordeur doorloopt dankzij een geolocatie-melding. Als hij 400 euro had gekost had hij het kunnen schudden, maar 250 euro betaal je toch wel voor een goed afgewerkte bonenmachine.

wat zijn koffie pads

Wat zijn koffie pads?

Je drinkt koffie om wakker te blijven en om meer gedaan te krijgen. Maar hoe kan je dat bereiken als je op je koffiezetapparaat moet wachten? Uiteraard kan je een vers gezette koffie kopen en mee naar huis nemen, maar thuis zou je ook wel graag snel je koffie willen hebben. Met een koffie pad machine ben je slechts 30 seconden verwijderd van een heerlijke kop koffie.

Senseo was de eerste koffie pad machine ter wereld, en er zijn nu meer dan 10 miljoen verkocht in 4 jaar tijd. Een koffiepad lijkt op een rond theezakje en het werkt als volgt: Je vult de koffiemachine met water, plaatst de koffiepad in het houdert, druk op de knop en na 30 seconden heb je een heerlijke kop koffie klaarstaan. De koffie pad machine is gepatenteerd en gebruikt een speciaal ontworpen spuit kop en een zeker druk om de verhouding koffie en water te reguleren.

Als je op zoek bent naar lekkere koffie die makkelijk en snel te maken is, probeer dan zeker koffie pads. Koffiepads zijn verkrijgaar in verschillende sterktes, van donker tot mild. Je hebt al een voorraad met 72 pads voor nog geen 20 dollar. Koffie pads zijn echter wel wat duurder dan gewone gemalen koffie. Maar je betaalt ietsje meer voor geen troep, geen moeite met afmeten, makkelijk schoon te maken, en klaar in 30 seconden. Voor veel mensen is dat zeker het geld waard.

Schoonmaken is een fluitje van een cent, gewoon de pad weggooien. De koffiedik zit in een pad en niet in een filter, dus het levert ook minder troep op. De houder voor de koffiepads kan zelfs mee in de vaatwasser.

Een andere reden om een koffiepad machine aan te schaffen, en zeker Senseo, is het mooie ontwerp. Ze zijn slank, stijlvol en zullen prachtig staan op je aanrecht.

Koffie is niet meer voor alleen het ontbijt, maar kan de hele dag door genuttigd worden. Is de koffiepad wat voor jouw dagelijkse routine?