De Smarter Coffee Machine is slim, maar vooral gewoon een goede koffiemachine.

Smarter Coffee Machine: Een caffeïnekick via Wi-Fi

Hoe kun je koffie nou nog verbeteren? “Stop Wi-Fi in je koffiemachine” is het antwoord van Smarter. En dat klinkt weliswaar enigszins stom, maar ik heb nog nooit zoveel spijt gehad dat ik een apparaat moest terugsturen naar de fabrikant.

Om te beginnen is de Smarter Coffee Machine gewoon een goede, prettig gebouwde koffiemachine. Er zijn een hoop kleine extra’s die de indruk geven dat er goed is nagedacht over het ontwerp: de bonenbak aan de bovenkant kan een standaardzak bonen perfect opslaan, en er zit een isoleringslaag aan de rand om het aroma binnen te houden. Om het (wasbare) filter te pakken te krijgen druk je op een aangenaam grote knop aan de zijkant die de houder openklikt, en de kan zelf giet netjes en zonder overstromingen.

Dat heeft allemaal niet veel te maken met de intelligentie van het koffieappraat, maar het is natuurlijk wel zo handig: hoe slim ze het geval ook maken, ik wil hem niet gebruiken als het niet gewoon een handig koffiezetapparaat is.

Gelukkig weet de koffiemachine heel goeie koffie te zetten. Het zou me niks verbazen als een koffiespecialist me weet te vertellen dat het apparaat, omdat het de bonen op deze manier maalt of dat materiaal gebruikt als filter, nauwelijks beter is dan een PVC-buis met een gloeilamp en een bak water, maar ik vond zelf dat het geweldig was – en ik weet niet minder van een geraffineerd bakje koffie dan iedere ander bebaarde hipster.

Daarnaast zijn de slimme toevoegingen echt handig. Je kunt sterkte en aantal kopjes instellen aan het voorpaneel, maar je kunt het ook doen vanaf je iPhone. En ja, je moet wel van te voren zorgen dat je het filter hebt schoongemaakt, en het water en de bonen hebt ververst – je kunt het waterniveau op afstand controleren – maar het is echt fantastisch om in bed te knnen liggen, een knopje in te dukken, en een verse kan koffie tegen te komen zodra je jezelf verticaal hebt weten te hijsen.

Je kunt ook instellen dat hij koffie zet op een vaste tijd, of zelfs zorgen dat hij aanbiedt om te beginnen zodra je de voordeur doorloopt dankzij een geolocatie-melding. Als hij 400 euro had gekost had hij het kunnen schudden, maar 250 euro betaal je toch wel voor een goed afgewerkte bonenmachine.

Morphy Richards 47586 Meno espresso apparaten

Morphy Richards 47586 Meno Espresso Apparaat

Voor minder dan €115, is dit Morphy Richards Espresso-apparaat goed en stijlvol gemaakt en het is een geweldig product op de markt. Hij is niet te groot, dus ziet er ook nog goed uit als je keuken klein is. Hij is bovendien gemakkelijk te gebruiken: de filterhouder is gemakkelijk te verwijderen en de instructies zijn duidelijk.

De crema die geproduceerd wordt is rijk en romig; de espresso heeft een fantastische smaak en is niet bitter. De melkopschuimer werkt ook zeer goed want hij kan snel goede melk opschuimen. Een van de problemen is dat de houder voor je kopje niet groot genoeg is om er twee koffiekopjes van normale grootte naast elkaar te zetten, maar het gaat goed als je kleine espressokopjes gebruikt. Sommige gebruikers vonden ook dat de koffie net warm genoeg is en dat iets warmer beter zou zijn, maar dit kan voorkomen worden door de kopjes vantevoren voor te verwarmen.

Over het algemeen is het een geweldig apparaat voor een goede prijs. Als je budget minder dan €125 is en je wilt een fatsoenlijk espresso-apparaat die goede koffie kan maken, dan is dit het apparaat voor jou. Er zijn wat klachten over het niet warm genoeg zijn van de koffie, maar dit is op te lossen als je een beetje voorbereiding niet erg vindt voordat je de koffie zet.

Goede punten:

 • Geweldige prijs
 • Espresso met een rijke smaak en goede crema
 • Gemakkelijk te gebruiken

Slechte punten:

 • Koffie niet heet genoeg
 • Kleine kopjeshouder
Capresso 565 Infinity Conical review

De Capresso 565 Infinity Conical koffiemolen

De Capresso 565 Infinity Conical koffiemolen is ontworpen om grote hoeveelheid koffiebonen te malen. Het heeft 16 verschillenden instellingen om goede malingen te maken voor verschillende soorten koffie. Met deze machine kan je zelfs de allerfijnste maling maken voor de Turkse koffie, iets wat alleen deze machine kan. Het heeft een ingebouwde klok die de maling binnen 60 seconden doet. Daarnaast heeft hij een modern kegelvormig ontwerp. De molensteen is van metaal. Daardoor is het een duurzame koffiemolen die voor commerciele doeleinden gebruikt kan worden.

De Capresso 565 Infinity Conical koffiemolen

 • Is duurzaam: Deze koffiemolen is ontworpen om lang mee te gaan.
 • Is makkelijk schoon te maken: Er is een compartiment voor de bonen en de bovenkant van de molensteen kan losgehaald worden. Hierdoor is schoonmaken eenvoudig met de bijgeleverde kwast.
 • Heeft een hoge capaciteit: Het compartiment voor de bonen kan 350 gram aan koffiebonen bevatten

Voordelen

 • ingebouwde klok
 • makkelijk schoon te maken
 • 16 soorten malingen
 • Consistent resultaat
 • Duurzaam

Nadelen

 • Er kunnen bonenreste in de molensteen achterblijven

Capresso 565 Infinity Conical koffiemolen Reviews

Een van de meest recente klanten die deze koffiemolen aanschaf zei: “Ik kocht deze koffiemolen na het lezen van een aantal artikelen op internet. Ik vind dat deze koffiemolen het erg goed doet. Hij is makkelijk schoon te maken en de smaak van de koffie die uit de malingen voortkomt is geweldig.

De Capresso 565 Infinity Conical koffiemolen is makkelijk in en uit elkaar te halen en te gebruiken. Hij is gemaakt van stevig materiaal en ontworpen voor zowel commercieel als thuisgebruik.

Bekijk hier een handige koffiemolen TOP 10: https://www.vivakoffie.nl/beste-koffiemolen-kopen-top-10/

 

LEES OOK: nog meer koffie artikelen op het schrijvertje.be